Toets ENTER om te zoeken
A video a day, keeps the doctor away
‘s Werelds duurste tosti laat zien dat je alles ...
Het Zwitsers gevecht van de alpenhoorns: gaat de 1...
Zo kun je het festivalseizoen langer vasthouden (w...
Get out there and make things happen
Jennifer Aniston: “Ik ben niet zwanger, maar ik ...
6 levenslessen die je uit je favoriete films kan h...
6 websites waarop je binnen een half uur iets kan ...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Ondertussen.nl:
   

17-jarige hackt 10.000 twitteraccounts

Foto: Twitter
     17-jarige hackt 10.000 twitteraccounts
Like Ondertussen.nl

Tienduizenden mensen tweetten gistermiddag ineens dezelfde tekst. "Hoe slecht gaan mensen met hun Twitter-account om… groetjes, Damiaan Reijnaers." Het was een actie die was opgezet door de 17-jarige Damiaan. Door een slimme truc had hij ineens toegang tot de accounts van duizenden Twitteraars en werd in één klap wereldnieuws.

Hoe heeft hij dat gedaan? Is natuurlijk de vraag. Hij heeft niet allerlei energie gestoken in het hacken van de Twitter database. Hij regelde dat mensen vrijwillig de controle over hun Twitter-account aan hem gaven. Hij bouwde een neppe website die antwoord zou geven op wat jij gemeen hebt met je volgers.

Als je inlogt verstuurt de dienst een tweet met de tekst "mijn beste vriend is:" en vervolgens de naam van een willekeurige volger. In de tweet staat ook een link naar de site, zodat meer mensen het gaan gebruiken. Als je bij die site inlogt geef je de maker toestemming om onder andere je profiel te wijzigen, je privéberichten in te zien én tweets te plaatsen.

Dit systeem is een onderdeel van de zogenoemde API van Twitter en die wordt door allerlei diensten en apps gebruikt. Dat gaat goed, als de dienst betrouwbaar is en dat wa die van Damiaan Reijnaers niet. Gelukkig was het niet Damiaans bedoeling om misbruik te maken van gegevens. "Ik verwijder op een gegeven moment de applicatie weer en dan heb ik ook de toegang niet meer."

Zie deze actie maar als een leermomentje!

Meer van dit soort artikelen?
Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Vacatures Adverteren Contact Redactie
Ondertussen in:
Ondertussen.nl gaat over jouw leven. Over alles wat je nu moet weten of eigenlijk zou moeten weten. Met Ondertussen.nl blijf je elke dag op de hoogte van het nieuws en de tofste dingen van het internet. Vanzelfsprekend gebracht in begrijpelijke tekst, met veel beelden. En natuurlijk makkelijk te delen met je vrienden. Ondertussen.nl. Jouw wereld in beeld.