<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NQBB4F" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>
17-jarige houdt 20.000 twitteraars een spiegel voor
Nieuws

17-jarige houdt 20.000 twitteraars een spiegel voor

vrijdag 14 december 2012 15:29

Scholier Damiaan Reijnaers maakte een nep-app voor Twitter zodat hij gisteren namens 20.000 mensen een tweet kon sturen.

Geef apps niet zomaar toestemming tot je Twitter-account. Dat is de boodschap van een 17-jarige scholier Damiaan Reijnaers uit Roosendaal. Hij kreeg via een neppe applicatie toegang om tweets te sturen met meer dan 20.000 accounts.

"Ik heb gisterenavond in een uurtje een simpele site gemaakt, waarop je kon inloggen met je Twitter-account. Dan zou je zogenaamd kunnen zien wie je beste vriend was", zegt hij tegen NOSop3. Daar regeerden twitteraars massaal op en gaven de applicatie vrolijk toestemming om namens hen berichten te sturen. "Mensen lezen het niet eens", zegt Damiaan. "Ze geven gewoon hun gegevens."

Gisterenmiddag stuurde hij in een keer met meer dan 20.000 verschillende Twitter-accounts deze tweet de lucht in: "Hoe slecht gaan mensen met hun Twitter-account om... groetjes, Damiaan Reijnaers." Daarmee haalde hij naast NOSop3 ook GeenStijl.nl en Omroep Brabant (foto).

Damiaan belooft niks met de gegevens te doen. Op de originele site pasjijbijmij.co.nr is alleen nog deze tekst te lezen: "Het is grappig geweest. Al zijn jullie het daar helaas niet allemaal over eens. Mijn doel is behaald, morgen Facebook. Grapje."

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Reacties

Geniaal :)

 

"Geniaal" is relatief. Ik zou eerder zeggen dat dit een logisch gevolg is van de beperkingen van de mens.
Het tentoon spreiden van dit onvermogen is echter zeer verwerpelijk. Dan zou blijken dat het misschien niet zo'n goed idee zou zijn om je als schaap te gedragen en zou gaan nadenken voor je ergens op klikt.
Maar denk je eens in wat de consequenties zouden zijn. Niemand zou meer iets op twitter of facebook plaatsen, daar moet je toch niet aan denken. Al die waardevolle informatie over individuen zouden we moeten missen. Geen werkgever kan meer zonder deze belangrijke bron van informatie.

 

Dat er mensen zijn die kwaad zijn terwijl ze zelf zo stom waren om toestemming te geven.

 

Haha, domme twitteraars

 

Niet iedereen leest alles kijk naar appel voor de installatie moet je 67 pagina's lezen en daarna een accoord geven voor toestemming. Veel mensen vertrouwen er op dat het eerlijk is. Soms is het goed om mensen er op te attenderen. Maar de fout ligt bij je zelf niemand verplicht jouw wat

 

Klagers moeten juist blij zijn dat deze scholier op deze manier iets duidelijk probeert te maken. Het had net zo makkelijk een idee kunnen zijn van iemand met hele andere bedoelingen!

 

Nieuwsbrief